Výborné jsou a velice oblíbené halušky s brynzou. Udělejte si je i vy a to hezky domácí. Toto je velice snadný a povedený recept na halušky.

Počet porcí: 4Obtížnost receptu: nízkáČasová náročnost: - minut

Ingredience Receptu

Na těsto halušek:

  • 1 kg    brambor
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • hrubá mouka

Brynza na halušky:

  • 400g brynzy
  • 1 větší cibule
  • 250 ml smetany

Postup přípravy halušek s brynzou

Očištěné a oloupané brambory na halušky nastrouháme na jemnějším struhadle a necháme je chvilku odstát (zhruba 15 minut). Z odstátých brambor vylejeme část škrobu a přidáme k nim vejce a sůl. Umícháme si těsto na halušky a přidáváme podle potřeby mouku tak, aby těsto bylo netekoucí, ale přitom řidší. Vodu v hrnci  přivedeme do varu a přidáme sůl. Do hrnce už přímo děláme halušky pomocí nástroje na halušky a nebo přes cedník. Halušky vaříme zhruba 2 – 3 minuty, dokud nevyplavou. Občas promícháme. Brynzu na halušky si nachystáme tak, že na pánvi nejdříve osmahneme dozlatova cibulku pokrájenou na kostičky. K cibulce přidáme brynzu se smetanou a na mírném plameni za stálého míchání brynzu rozpustíme. Hotové halušky smícháme s brynzou, nebo je jen polejeme a podáváme.

Poznámka k receptu

Halušky s brynzou jsou opravdu delikátní záležitost. určitě vyzkoušejte!